Over Ons

Sport BSO de Sportanen is een kleinschalige buitenschoolse opvang die gelegen ligt in Leiden. Het is een plek naast thuis en school waar kinderen tussen de 4 en 12 jaar naar toe kunnen. Kinderen brengen veel vrije tijd door met andere kinderen bij de sport BSO. Dit kan na schooltijd zijn, in de vakanties of bij studiedagen van de school. Door gebruik te maken van de sport BSO kunnen ouders, werk of school combineren met de zorg en opvoeding van hun naar schoolgaande kinderen.

Bij ons ontdekken kinderen de lol van samen in beweging zijn en buiten spelen. Dit onder aanmoediging van Pedagogisch medewerkers die niet langs de kant blijven staan. Je vrij voelen in een groep waar je je eigen plek inneemt. Kinderen hebben veel plezier bij de Sportanen en hun ouders beleven en voelen dat ook. Dit is wat ouders voor hun kinderen willen! Een plek waar jonge en oudere kinderen kunnen sporten en bewegen en daar de ruimte voor krijgen.

Veel faciliteiten, voor jong en oud

De Sportanen is geschikt voor jonge en oudere kinderen. We maken gebruik van de kantine van Lugdunum wat uitzicht heeft op een panna veldje (klein voetbalveld) en daarnaast hebben we de beschikking over de kleedkamers en grote keuken van Lugdunum. Door direct uitzicht/ toezicht te hebben op het panna veldje is het een fijne plek om te bewegen voor de jongste buitenspelers.

Natuurlijk proberen we de kinderen elke dag te stimuleren en te motiveren om mee te doen met onze dagelijkse sport clinics. Maar daarnaast is er natuurlijk altijd nog ruimte voor creatieve activiteiten zoals kleuren en knutselen. Ook is er de mogelijkheid om zelf nog vrij te sporten zoals bijvoorbeeld een balletje in de basket te gooien, een balletje te trappen, tafeltennis te spelen of juist even een pijltje te gooien op een dartbord. Maar er is natuurlijk ook genoeg tijd voor ontspanning. Daarvoor zijn er oa verschillende bordspellen om mee te spelen of kan er juist lekker relax een boekje worden gelezen op de bank. Zo is ervoor iedereen wat rustigs of actiefs.

Faciliteiten

De Sportanen maakt gebruik van het complex van Lugdunum in Leiden, met bijbehoren. Zie hieronder een overzicht van onze faciliteiten.

lugduum-de-sportanen-leiden
lugdunum-ingang
veld-2-groot
tafeltennis-sportanen
ingang-kippen

Heeft u interesse?

Schrijf uw kind dan nu in!

INSCHRIJVEN